Hoe werkt een Kinderfeestje?

vergrootglas voor een Kinderfeestje thuis

Kinderfeestje thuis

Een spannend kinderfeestje

U ontvangt de top secret missiemap met alle materialen voor de missie. Een dag voor het kinderfeestje ontvangt u van ons een e-mail met het telefoonnummer en de naam van de geheim agent.

Voorbereiding kinderfeestje voor buiten

Voor het kinderfeestje print u een plattegrond van de omgeving waar u de missie wenst uit te zetten. Hierna verstopt u de tien gekleurde enveloppen op de route. Met de meegeleverde stickertjes kunt u op de plattegrond aangeven waar de envelopjes zijn verstopt. De voorbereiding duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Een groep meisjes van 7 en 8 jaar is buiten bezig met een speurtocht

Voorbereiding kinderfeestje voor binnen

Ter voorbereiding hoeft u slechts een locatie te regelen waar de kinderen extra bewijsmateriaal op kunnen halen. U kunt het bewijs in huis verstoppen, in de brievenbus doen of aan bijvoorbeeld een buurman geven. De kinderen kunnen het bewijs dan bijvoorbeeld na het uitspreken van een codebericht ophalen. De voorbereiding duurt maximaal een half uur.

Start missie

De kinderen starten met het bekijken van de spannende introductievideo. Hierin wordt uitgelegd wat er aan de hand is en waar wij hun hulp bij nodig hebben.

Het missiedossier voor het kinderfeestje door de brievenbus

Het kinderfeestje voor buiten

Na afloop van de video kunnen de kinderen hun eigen spionnenboekje invullen met een spionnennaam, pasfoto en eventueel vingerafdruk. Hierna loggen de kinderen in op de startwebsite. Op de website krijgen zij de eerste kleur van de envelop waar zij naar op zoek moeten. De kinderen kijken op de plattegrond en gaan op pad naar deze locatie. Op de locatie aangekomen zien zij de kaart hangen en weten waar zij moeten zoeken naar de envelop. In de envelop staat een vraag of een opdracht die zij met behulp van het materiaal in het dossier, het spionnen handboekje en het contact met de geheim agent kunnen oplossen. Bij een aantal enveloppen moeten de kinderen ook geheime codeberichten ontcijferen. Op de opdrachtkaart staat dat zij contact op moeten nemen met de geheim agent om het ontcijferde bericht door te geven. In ruil hiervoor krijgen zij een aanwijzing voor het vinden van de volgende envelop. Gedurende het kinderfeestje belt de geheim agent de kinderen om ze te informeren over mogelijke verdachten in de buurt. De kinderen moeten doorgeven wanneer zij een verdachte zien en zo veel mogelijk informatie over de verdachte personen doorgeven. Zo kunnen onze geheim agenten alle verdachten oppakken. Ook u kunt aan de geheim agent informatie over voorbijgangers doorgeven zodat deze informatie verwerkt kan worden in de missie. Wanneer de kinderen de tien enveloppen hebben gevonden en alles hebben opgelost, gaan zij naar huis om de gevonden oplossing op de speciale missiewebsite in te voeren. Hierna krijgen zij via een live videoverbinding de ontknoping te zien. De geheim agent zal de kinderen nog eenmaal bellen om ze te bedanken. Missie geslaagd.

Een groep jongens en meisjes van 8 en 9 jaar steekt tijdens het speurtocht kinderfeestje een duim op.

Het kinderfeestje voor binnen

Na afloop van de video loggen de kinderen in op de speciale missiewebsite. Via deze website en via telefoon informeren de kinderen de geheim agent over nieuw gevonden bewijs, nieuwe aanwijzingen en informatie en wat zij hebben ontdekt over de verdachten. Welke verdachte valt af omdat bijvoorbeeld een bloedgroep niet overeenkomt? Was de verdachte wel bij de bakker op het moment dat hij zegt dat hij daar was? En wat zegt de getuige over deze verdachte? Ging de metro wel op het tijdstip dat de verdachte zegt? Met de verklaringen van de getuigen en het gevonden bewijsmateriaal, ontdekken de kinderen steeds meer over de dader en vallen telkens verdachten af als mogelijke dader. Wanneer de kinderen alle informatie hebben ontdekt en onderzocht, ontdekken zij wie de dader is en of er nog iemand anders te maken heeft met de misdaad. Wanneer alle informatie is doorgegeven aan de geheim agent en de dader is opgepakt, krijgen de kinderen nog eenmaal een telefoontje van de geheim agent om ze hartelijk te bedanken. Missie geslaagd.

Kinderen zijn bezig met het onderzoeken van verdachten met de plattegrond.
Kinderen zijn tijdens het kinderfeestje aan de telefoon met de geheim agent.
vergrootglas

Kinderfeestje thuis

Kinderen die opgesloten zijn in een kamer

Kinderfeestje buiten - Spionnen in nood

Vier jonge spionnen zijn tijdens hun missie opgesloten in een kamer. Zij hebben een geheime code nodig om te kunnen ontsnappen en hun missie voort te zetten. Weten jullie de aanwijzingen te vinden en op tijd de jongens te bevrijden?

Lees meer
Een man loopt met een juwelendoosje weg

Kinderfeestje binnen - Mysterie Hotel Mooizicht

In een hotel is afgelopen nacht de kluis opengebroken en een kistje met diamanten gestolen. Alle verdachten zijn nog in het hotel aanwezig. Kunnen jullie het bewijs onderzoeken en de verklaringen van de getuigen controleren om de dader te ontmaskeren?

Lees meer
De ontvoering van een zanger

Kinderfeestje buiten - De Ontvoering

Na afloop van een optreden is zanger Dennis Wiltink ontvoerd. Zijn familie krijgt een eis voor losgeld. Kunnen jullie de locatie ontdekken waar hij wordt vastgehouden, voor het losgeld betaald moet worden?

Lees meer
Rechercheurs vergrootglas

Spannend kinderfeestje

Illustratie van een team

Voor 7 t/m 13 jaar

Tijdens het kinderfeestje thuis gaan de kinderen een spannende missie oplossen. Gedurende de missie hebben zij live telefooncontact met een echte geheim agent.

  • VinkjeContact met een echte geheim agent
  • VinkjeOok voor grote groepen t/m 40 kinderen
  • VinkjeiPad geschikt kinderfeestje
Illustratie van wegwijsborden voor het plannen

7 dagen per week op elke locatie

Een kinderfeestje kan 7 dagen per week tussen 10:00 en 23:30 uur plaatsvinden op elke locatie in heel Nederland en België.

  • VinkjeThuis of op eigen locatie
  • Vinkje7 dagen per week
  • Vinkje10:00 - 23:30 uur
Illustratie vergrootglas voor moord oplossen

Compleet missiepakket

In het missiepakket zit alle informatie voor het kinderfeestje en gratis uitnodigingen met alle informatie voor de genodigden.

  • VinkjeInclusief alle benodigdheden
  • VinkjeInteractief en crossmediaal
  • VinkjeMet spannende ontknoping
Vergrootglas onderzoek

Reviews